منزل و خانه محلی برای آرامش می باشد و همه افراد علاقه دارند تا بعد از گذراندن یک روز پرمشغله به خانهای پر از آرامش و دلنشین برگردند و بتوانند در خانه به آرامش برسند. پاکیزگی و نظافت در برقراری آرامش خانه تاثیر گذار است، اما موراد و عوامل دیگری هم وجود دارند که باعث می شود تا آرامش خانه شما چندین برابر شود. از مهم ترین مسائلی که در خانه های خود باید به آن توجه کنید، سبک دکوراسیون داخلی منزل شما می باشد. سبکهای دکوراسیون انواع مختلفی دارد و هر کدام از انواع سبک طراحی داخلی، از طراحی مدرن گرفته تا سبک کلاسیک، برای هر فردی خوشایند است. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا با انواع سبک های دکوراسیون داخلی آشنا شوید.
اهمیت شناخت سبک دکوراسیون داخلی
شاید برای شما سوال باشد که چرا باید با انواع سبک دکوراسیون داخلی آشنا شوید. در سال های گذشته بسیاری بر این باور بودند که چیدمان منزل از اصول و قاعده خاصی پیروی نمی کند و تماما بستگی به سلیقه افراد دارد. اما در حال حاضر متوجه شدیم که این باور کاملا غلط است و سبک شناسی و دکوراسیون داخلی نوعی علم محسوب می شود.
در واقع سلیقه فردی نقش مهمی را دکوراسیون منزل ایفا می کند اما اصول مهمی هستند که در چیدمان منزل بسیار حائز اهمیت اند و رعایت آن ها امری ضروری محسوب می شود. اصولی که رعایت کردن یا نکردن آن ها منعکس کننده سلیقه شما و همچنین آگاهی از علم دکوراسیون و سبک شناسی است.
عدم شناخت سبک های دکوراسیون داخلی باعث می شود تا آیتم ها را اشتباه و چندین سبک را به اشتباه در کنار هم قرار دهید و یا حتی از رنگ های اشتباه استفاده کنید. این اشتباهات باعث می شود تا شما نه تنها حس آرامشی دریافت کنید بلکه دلزده و خسته شوید.
معرفی انواع دکوراسیون داخلی
مدرن
طراحی دکوراسیون داخلی نوع مدرن امروزه بسیار محبوب می باشد. در سراسر دنیا، یکی از بهترین و به روزترین طراحی های داخلی می باشد، این نوع بسیار ساده، بدون پیچیدگی ، با رنگ آمیزی های خنثی است.
استفاده از المان های ساده و شیشه و استیل، با اشکال چندضلعی و یا گوشهدار، جز نشانه های سبک مدرن است. همچنین استفاده از مجسمه ها و تابلوهای نقاشی با مفاهیم انتزاعی در دکوراسیون های مدرن دیده می شود.
ویژگی های سبک دکوراسیون داخلی مدرن
عدم زرق و برق در دکوراسیون مدرن داخلی
عدم تقارن عمدی
نداشتن شلوغی و ایجاد اختلافات زیاد
استفاده از رنگهای اصلی و پایه به عنوان زمینه
بازی با رنگها بر زمینه اصلی
قالیچههایی با طرحهای هندسی یا طراحی ساده
استفاده از اشکال ساده و پایه برای ساخت مبلمان و به کارگیری فلز، کروم و یا شیشه به عنوان قطعات لوازم داخلی با طراحی صاف و ساده
طراحی باز
مینیمال
این نوع هم به مانند مدرن می باشد با این تفاوت که در این نوع سادگی بیشتر است. در دکوراسیون های نوع مینیمال از سطح های براق استفاده نمی شود. استفاده از رنگ های سیاه و سفید در این نوع سبک جز رنگ های اصلی است. در طراحی دکور این نوع سبک فضای داخلی بسیار خلوت می باشد.
کلاسیک صنعتی
این مدل مربوط به قرن های پیش است و برای اجرا آن از عناصری مانند چوب و آجر استفاده می گردد. استفاده از مبلمان چرم و وسایل نوستالژیک در این طراحی دیده می شود.
ویژگی های سبک دکوراسیون داخلی کلاسیک صنعتی
ترکیبی از رنگهای خاکستری، پایه و طبیعی
استفاده از وسایل کاربردی
فضاهای بزرگ و باز
وسایل آنتیک و فلزی
کفپوش بتنی
استفاده از چوب و فلز در پوششدهی سطوح
استفاده از بخشهای قدیمی کارخانهها و آزمایشگاهها
کلاسیک تجملاتی
طراحی دکوراسیون داخلی کلاسیک هم مربوط به قرن های قبل و متعلق به خانواده های اشرافی غربی است. در طراحی این سبک از سرویس های مبلمان مجلل و کلاسیک، تجملات زیاد و طرح های پر نقش و رنگ استفاده می شود.
سنتی شرقی و ایرانی
این نوع دکوراسیون داخلی از فرهنگ و المان های مخصوص ایرانی استفاده می شود. رنگ بندی در این سبک، متنوع و بسیار شاد است و از عناصر طبیعت همچون چوب، سنگ استفاده می شود. استفاده از صنایع دستی مانند: گلیم و ظروف سفالی و تخت های سنتی و… در این نوع سبک ها استفاده می گردد.
تلفیقی
در دکوراسیون داخلی این نوع به صورت ترکیبی از دو سبک می باشد. در واقع به طور متعادل و تقریبا مساوی، از عناصری که در سبک ها وجود دارند، استفاده می گردد.
سبک دکوراسیون داخلی روستیک
سبک دکور روستیک یا به عبارتی روستایی معمولا با استفاده از عناصر طبیعی مانند چوب و سنگ، و ایجاد سبکی شبیه به سبک زندگی آرام روستایی، شناخته میشود. طراحی داخلی با سبک روستیک، فضایی صادقانه و بیتکلف را بوجود آورده و پلی به گذشته ساده و بیآلایش ما به حساب میآید. واژه روستیک به معنای رنگ و رو رفته می باشد. و این موضوع را می توان از اشیا و المان های که در این سبک استفاده می شود مشاهده کرد. المان های همچون: فلزهای زنگ زده و چوبهای پوسیده هستند. البته این لوازم بلا استفاده نیستند و تنها ظاهر آنها این گونه طراحی شده است تا بیننده تصور کند که با لوازمی قدمتدار و قدیمی سروکار دارد. این سبک دکوراسیون برای آنهایی مناسب است که با نوستالژیها خوشاند.
دکوراسیون داخلی مونوکروم
در دکوراسیون به سبک مونوکروم فقط داشتن یک رنگ کافی است. طرح رنگ مونوکروم یکی از ساده ترین پالت های دکوراسیون برای اجرا است، با این وجود میتواند یکی از سخت ترین ها برای چیدمان دکوراسیون باشد، پس هنگام چیدن باید نکته های ریز مربوط به هر رنگ را خوب رعایت کنیم. اگر اشتباه انجام شود، مونوکروم ممکن است بسیار یکنواخت باشد و تبدیل به یک اتاق خسته کننده، بدون تنوع و بدون علاقه شود. دو تصور غلط رایج درمورد در این دکوراسیون به این سبک تصور اشتباهی است که میتوان از رنگ بژ استفاده کرد یا اینکه فکر میکنند به این معنی است که فقط در یک اتاق بدون هیچ گونه تغییر دیگری باید تنها از یک رنگ استفاده کرد. درواقع از هر رنگی میتوان استفاده کرد: صورتی، نارنجی، آبی و …
البته درست است که مونوکروم به معنای تک رنگی است اما به این معنا نیست که هیچ گونه تناژ دیگری از آن رنگ را نمیتوان استفاده کرد. به طور مثال، ممکن است اتاقی با رنگ های سرمه ای، آبی کاربنی، آبی آسمانی کمرنگ و آبی تجارتی دکور شده باشد، اما به صورت مونوکروم است زیرا همه تغییرات آبی می باشد. همچنین مونوکروم به این معنا نیست که هر سطح از اتاق باید یک رنگ باشد؛ شما می توانید از رنگ سفید یا سایررنگ های خنثی خود برای پشتیبانی رنگ اصلی خود استفاده کنید.
سبک دکوراسیون نئو کلاسیک
این سبک مطابق با سبک دکوراسیون کلاسیک است و به نوعی ترکیبی از آن است، ولی خیلی بهتر از سبک دکوراسیون کلاسیک با واقعیت خانه ها و آپارتمان های مدرن سازگار است. نئوکلاسیسم تعبیری مدرن از سبک دکوراسیون کلاسیک است؛ بنابراین ویژگی های مشخص کلاسیک بدون تغییر در این سبک می توانید مشاهده کنید. اگرچه از لحاظ بصری سادهتر است اما یک سبک پربار، لوکس و زیبا است. این مدل دکوراسیون داخلی به فضای زیادی نیاز دارد، زیرا کل ترکیب دکوراسیون به آن بستگی دارد. طرح های رنگی نئوکلاسیک شبیه به پالت رنگ کلاسیک است؛ گسترده و متنوع است اما روند کلی به وضوح معلوم است. نئوکلاسیک در طراحی فضای داخلی در مقایسه با خواستار های سبک کلاسیک هنگام استفاده از مواد، نرم تر و قابل انعطاف پذیرتر است. در این سبک میتوانید از انواع ساده چوب، سنگ تزئینی و حتی ترکیب مواد طبیعی با مصنوعات استفاده کنید.
با ما در اینستاگرام همراه باشید