اپوکسی Epoxy یا پولی پوکساید از لحاظ شیمیایی یک بسپار ترموست است که از واکنش رزین اپوکساید با سخت کنندهٔ پولی آمین یا پلی آمید بدست می آید. اپوکسی دامنهٔ کاربرد گسترده ای دارد، از جمله در مواد رنگ اپوکسی، کفپوش اپوکسی، اپوکسی گرانیتی ، اف آرپی و چسب ها.
کفپوش اپوکسی یک محصول دو جزئی میباشد که دارای خواص مقاومتی عالی از جمله مقاومت مکانیکی بالا ، مقاومت سایشی بالا ، مقاومت شیمیایی عالی در برابر مواد قلیایی و اسیدها روغنی هاو چربی ها و همچنین ایجاد سطحی صاف و صیقلی مورد استفاده وسیعی در سالن های تولیدی مراکز صنعتی ، شیمیایی ، بیمارستانی ، نیروگاهی ، فرودگاهی میباشد و در ادامه بیشتر با این محصول از جمله قیمت ، کاربرد ، مزایا و معایب آن صحبت خواهیم کرد.
از انواع کفپوش های اپوکسی میتوان در صنایع زیر استفاده کرد :
دارو سازی – نفت گاز و پتروشیمی – صنایع آب فاظلاب – صنعت مواد شوینده – انبارداری – صنایع خودرو سازی – تولید قطعات کامپیوتر و آی تی – صنایع حمل و نقل ریلی – کارخانه های مواد شیمیایی و رنگزری – بیمارستان ها و مراکز بهداشتی – سالن های ورزشی – پارکینگ ها – تولید مواد غدایی – صنایع تولید مواد آرایشی – صنایع بسته بندی – تصفیه آب و تصفیه خانه ها – اتاقهای ابزار دقیق – اتاق های سرور – صنایع فولاد
اولین ویژگی کفپوش اپوکسی حفاظت آن از سطح زیر خود در برابر سایش و فرسایش است. این ماده یک سطح تمیز، یکدست و بدون درز ارائه می دهد. جالب است بدانید اپوکسی هرگز گرد و غباری از خود ایجاد نمی کند.
کفپوش اپوکسی دارای مقاومت مکانیکی بالایی است و می تواند حدود ۵ تا ۶ تن بار را تحمل کند. علاوه بر این، اپوکسی دارای مقاومت شیمیایی خوبی در برابر اسید، قلیا، حلال و سایر مواد شیمیایی است.
جدا از مسائل فنی ظاهر کفپوش اپوکسی بسیار مدرن، شیک و زیباست. جهت اجرای این کفپوش هیچ گونه محدودیت در مورد رنگ بندی وجود ندارد. در شرکت ماناپلیمر مشتری می تواند فام و رنگ دلخواه خود را از این صفحه انتخاب کند. ویژگی کاربردی این کفپوش ها قابلیت خط کشی و علامت گذاری آن است.
در نهایت باید بگوییم که تمیز کاری کفپوش های اپوکسی بسیار راحت است و شما هیچ گونه نگرانی در زمینه شستشوی آن نخواهید داشت.
کفپوش اپوکسی دارای معایب جدی نمی باشد و به همین جهت است که استفاده از آن در سال های اخیر افزایش یافته است. ولی از ضعف های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
همانطور که از اسم این محصول نیز مشخص است، این کفپوش از رزین های اپوکسی شکل یافته است و اپوکسی ماده است. پلیمری که قبل از اجرا حالت مایع داشته و پس از اجرا با کمک واکنش های شیمیایی به ماده ای جامد تبدیل می شود. این ماده به لحاظ خواص مکانیکی بسیار قوی و مستحکم بوده و در برابر مواد شیمیایی مقاومت زیادی از خود نشان می دهد. لازم به ذکر است که مشخصات فنی این محصول با استفاده از ترکیبات شیمیایی مختلف قابل تغییر و اصلاح است. گفتنی است اپوکسی دامنه کاربرد وسیعی دارد و از آن جمله می توان کاربرد آن را در چسب های همه کاره نام برد.
کفپوشهای اپوکسی دارای کاربردها و مصارف بسیار متنوعی هستند. به دلیل نصب ساده، قابلیت استفاده در مکانهای مختلف، تنوع قیمت، هزینه مناسب خرید، تنوع در طراحی و دیزاین، کاربرد این محصول با استقبال فراوانی روبرو شدهاند. دارا بودن سطح صاف و صیقلی، یکی از مزایای چشمگیر این محصول بوده که طیف مصرف و کاربرد آن را گسترش داده و نگهداری، شستشو و پاکیزگی آن را راحتتر میکند و به ظاهر آن نیز جلوهای زیباتر میدهد.
اپوکسی را میتوان بصورت خام و با رنگ اصلی آن که طیفی از رنگ طوسی است، استفاده کرد؛ همچنین با طرحهای متنوع آن میتوان به فضای موردنظر زیبایی خاصی داد. در مصارف ساختمانی، بطور معمولی از کفپوش اپوکسی طرح دار استفاده میشود. بعنوان نمونه طرح چوبی و طرح سنگی بیشترین میزان سفارش را از آن خود کردهاند.
برخی از موارد مصرف انواع کفپوش اپوکسی عبارتند از: